Tente Projesi – Ruhsata Tente Branda Çadır İşletme

Aşağıda hazırlanmış olan yazı Tente Projesi montajı veya sökümlerinde uygulanması gereken prosedürleri ve fiyatlandırmaları anlatmaktadır.

Kamyonet ‘e / kamyon ‘a tente / branda / çadır ruhsata işletme nasıl yapılır? Projesi nasıl çizilir?

Tente / Branda Ruhsata işleme veya Sildirme Projesi

Kamyonetinize taktırdığınız tente veya brandayı ruhsatınıza işletebilmek için yetkili makine mühendislerince tente projesi çizdirmeniz gerekiyor. Bizleri 0539 699 68 31  telefon numaramızdan arayarak tente projesi için en hızlı ve en uygun fiyattan çizdirebilirsiniz.

Ruhsata tente nasıl işletilir?

Öncelikle tarafımızca projenin hazırlanması, sisteme yüklenmesi ve size proje numarası vermesi gerekiyor. Ardından size en yakın TSE Araç Kontrol Merkezine gidip kamyonet tenteniz veya brandanız projeniz ile birlikte Türk Standartları Enstitüsü Araç Kontrol Merkezi’nde muayene istasyonunda muayeden geçiyor. Muayene sonrası size gönderdiğimiz evrak ile TÜV-TÜRK Tadilat Muayenesine girip muayene sonrası alacağınız belgeler ile notere başvuru yaparak ruhsatınıza işletiyorsunuz.

Tenteyi Ruhsata İşletme Fiyatları – 2024 Tente Projesi Fiyatları

Aracınızın tentesini veya brandasını ruhsata işletme maliyetleri yıldan yıla değişiklik gösterir. Muayene için ödediğiniz ücretler değişkenlik gösterdiği için yazılan rakamlar 2024 yılını kapsamaktadır. Araç tente ruhsata işletme fiyatı TSE harcı 2.952,89 ₺ (TL) olup bunun dışında tente projesi ücretiTÜV-TÜRK Muayene ücreti ve Noter ücretlerinde oluşmaktadır. Size en uygun tente projesi ücreti için bizi arayabilirsiniz, detaylı bilgi tarafımızca size verilmekte.

Güncel TüvTÜRK ve Noter fiyatları ise sırasıyla;

  • 2077 ₺ (TL)
  • 1.138,15 ₺ (TL)

şeklindedir.

Tente / Branda ruhsata işleme nedir? Tente Projesi Nedir?

Neden işlenmelidir?

Taşımacılık sektöründe malzemelerin güvenli bir şekilde taşınması için araç kasalarının kapatılması önemlidir. Bunun için sıkça kullanılan tentelerin ruhsata işletilmesi belirli prosedürlere tabidir ve bu prosedürlerin eksiksiz yerine getirilmesi aracın güvenliği ve yasal uygunluğu açısından kritiktir.

TENTE PROJESİ

Araç tadilatlarının tescili için bir araç tadilat projesi oluşturulması gereklidir. Bu süreç, araç sahipleri ve tadilatçılar için önemli, çünkü tescillenmiş tadilatlar aracın yasal olarak trafiğe çıkmasını sağlamaktadır.

23 Eylül 2014 tarihli TSE Araç Proje Grup Başkanlığı yazısına göre, “seyyar tente” ifadesi kullanımdan kaldırılmıştır. Günümüzde, branda veya tente montajı yapılmış araçlar için üst yapı tanımı “brandalı/perdeli” olarak geçerlidir.

Firmamız, araç veya kamyonetlere monte edilecek tentelerin ruhsata işletilmesi sürecinde profesyonel hizmet sunmaktadır. Öncelikle aracın ölçüleri alınarak özel bir tente projesi hazırlanır. Bu proje, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) standartlarına uygun olarak hazırlanır. Proje tamamlandıktan sonra, aracın ruhsatında gerekli değişiklikler için resmi prosedürler izlenmektedir. Bu prosedürler sırasıyla;

  • TSE standartlarına uygun proje çizimi,
  • TSE AKM’sinde araç incelenmesi,
  • Onay Süreci (1-3 gün),
  • TÜVTÜRK Muayenesi (muayene randevusu almak için tıklayın…),
  • Noter Ruhsat Yaprağı değişimi.

Şeklindedir.

Tente / Branda / Çadır Sökümlerinde Ne Yapılmalıdır? Tente Projesi için Ne Yapmalıyım?

Aracın her üst yapısı değiştiğinde tekrar projelendirilmesi gerekmektedir. Prosedürleri uyguladıktan sonra aracınızdan tente sildirebilirsiniz. Araçların tente ve açık kasa olarak veya diğer gövde kodlarıyla açıklaması aşağıda bulunmaktadır.

Öncelikle bu tip araçlar çoğunlukla BA gövde koduyla anılmaktadır. BA gövde kodunun mevzuatta ki anlamı ise “Kamyon Özellikle veya esas olarak malları taşımak için tasarımlanan ve imal edilen bir araç.” ‘dır. BA gövde koduna ait ek kodlar ise sırasıyla;

01. Platform,

BA-02. Açık kasa

03. Kapalı kasa,

04. İç sıcaklığı korumak için donanıma sahip ve yalıtımlı duvarlardan oluşan şartlandırılmış gövde,

05. İç sıcaklığı korumak için donanıma sahip olmayan ve yalıtımlı duvarlardan oluşan şartlandırılmış gövde,

BA-06. Perdeli/Brandalı

07. Değiştirilebilir üst yapı,

08. Konteyner taşıyıcı,

09. Kancalı kaldırıcı,

10. Damper,

11. Tanker,

12. Tehlikeli maddelerin taşınması için kullanılan tanker,

13. Canlı hayvan taşıyıcı,

14. Oto taşıyıcı,

15. Beton mikseri (Transmikser),

16. Beton pompası aracı,

17. Tomruk taşıyıcı,

18. Çöp toplama aracı,

19. Yol süpürme aracı, temizleyici ve kanal temizleyici,

20. Kompresör,

21. Tekne taşıyıcı,

22. Planör taşıyıcı,

23. Teşhir veya perakende satış amaçları için araçlar,

24. Kurtarma aracı,

25. Merdiven araç,

26. Vinç kamyon (Ek II’nin, Kısım A’sında tanımlandığı gibi bir seyyar vinç dışında),

27. Havada çalışma platformlu araç,

28. Kazıcı vinçli araç,

29. Alçak tabanlı römork,

30. Cam taşıyıcı,

31. İtfaiye aracı,

99. Bu listede yer almayan diğer üst yapılar.

Şeklindedir.

Tente Projesi ile İlgili Mevzuatlar

Dönüş Yeteneği

(1) N2-N3 kategori araçlarda dönüş yeteneği ile ilgili olarak ULMB’nin 30.11.2015 tarihli ve 456307 sayılı yazısına istinaden;

– Bir aracın dingil mesafesinin aynı araç tipi için imalatçı tarafından belirlenmiş farklı bir dingil mesafesine tadil edildiği durumlarda, tadilat sonrasındaki dingil mesafesine göre imalatçı tarafından belirlenmiş müsaade edilen azami uzunluğunu geçmediği, (Örnek uygulama: Dingil mesafesi 3500mm olan araca tadilat yapılarak dingil mesafesinin, araç imalatçısının aynı tipteki üretmiş olduğu 4200mm dingil mesafeli araç referans alınarak, 4200mm’ye tadil edildiği durum),

– Araçlara dingil ekleme tadilatının yapıldığı durumlarda, araç imalatçısının vermiş olduğu temel araç uygunluk belgesindeki müsaade edilen azami araç uzunluğunun aşılmadığı,

Yukarıda belirtilen durumlar dışında, yapılan tadilatlar nedeniyle şasi uzatıldığında imalatçının temel araç uygunluk belgesinde belirttiği müsaade edilen azami uzunluk değerlerinin aşılmadığı, durumlar haricinde, araçların imal tarihleri dikkate alınmak suretiyle araçların dönüş yeteneğine uygun olduğunun tevsik edilebilmesi için AB/1230/2012’nin yürürlüğe girdiği tarihten sonra bu kapsamda üretilen araçlar için test raporu aranması veya testin bu konuda atanmış personel tarafından yapılması veya MARTOY- Ek XVI “Sanal Deney Yöntemlerinden İstenen Özel Koşullar Ve İmalatçı Veya Teknik Servis Tarafından Sanal Test Yöntemlerinin Kullanılabileceği Düzenleyici Mevzuat” kapsamında yapılan sanal deney yöntemi kontrol edilmelidir. 97/27/AT Yönetmeliği seviyesinden üretilmiş araçlarda ise, test raporu aranması veya testin bu konuda atanmış personel tarafından yapılması veya söz konusu yönetmelik de bahsedilen geometrik doğrulama yapılarak ilgili şartı sağladığı kontrol edilmelidir.

(2) Temel Araç Uygunluk Belgesinde (Orijinal/Muadil) azami uzunluk değeri belirtilmeyen, kütle ve boyutlar bakımından 97/27/AT’den onaylı araçlarda arka uzunluk değerinin, araç dingil mesafesinin %60’ını aşması durumunda geometrik doğrulama yapılmalıdır. Arka uzunluk değerinin, araç dingil mesafesinin %60’ını aşmaması durumunda geometrik doğrulama yapılmasına gerek yoktur. Temel Araç Uygunluk Belgesinde (Orijinal/Muadil) azami uzunluk değeri belirtilmeyen, kütle ve boyutlar bakımından AB/1230/2012’den onaylı araçlarda söz konusu yönetmeliğe uygunluğunun yetkili teknik servisler tarafından düzenlenen test raporu ile tevsik edilmesi gerekmektedir.

Tente Projesi Montaj veya Söküm ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Soru: Tente yapıyor musunuz? Montaj veya söküm yapıyor musunuz? (Fiziki İşlem)

Cevap: Hayır, tente üretimi, montajı veya sökümü yapmıyoruz. Bu adımlar yapıldıktan sonra tente projesi çizilmesi gerekiyor. Biz bu noktada devreye giriyoruz.

Soru: Tente projesi hazırlatmak için ne gerekiyor?

Cevap: Tente projesi hazırlanabilmesi için;

  1. Ruhsatın fotoğrafı,
  2. Ağırlık Etiketinin fotoğrafı,
  3. Kasa orijinal ise Aracın en yüksek noktasının yerden yüksekliği,
  4. Orijinal değil ise kasa ölçüleri,
  5. Aracın ön, arka ve yanlardan fotoğrafı.

Gerekmektedir.

Soru: Yeriniz nerede?

Cevap: 81 ilde projelendirme hizmeti verebilmekteyiz. Merkez Ofislerimiz İstanbul, Ankara ve Adana’da bulunmaktadır. Harici illere de destek sağlayabilmekteyiz.

Soru: Aracım kasacı da tekrar yapıldı, orijinal kasa değil. Ne yapmalıyım?

Cevap: İlgili mevzuata göre aracınız 6 metreden uzun ise yan ve arka kısımlara şerit reflektörler, yan bisikletlik kısımlarına yan kareler gerekmektedir. Hepsi E belgeli olmalıdır. Eğer 2,2 metreden uzun bir genişliğe sahipseniz uç hat lambası yani boynuz lamba taktırmanız gerekir. Azami boyutlar için; için Karayolları Trafik Kanunu’nun 65. maddesi gereğince azami yükseklik 4 metre, Azami genişlik 2,55 m , Azami uzunluk ise 12 metredir.

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

WhatsApp üzerinden iletişime geçin.